Vissza /

A békés harcos útja



További inspiráló, motiváló, elgondolkodtató filmek, videók a csatornámon:
http://www.youtube.com/user/mytubeforU77?feature=watch
---------------------------------------------------------------------------------------------
Dan Millman önéletrajzi könyve alapján!
A történet egy fiatalemberről, Dan Millman tornászról szól, aki végre el akarja érni, hogy értelme legyen a sikeres, ámde még mindig betöltetlen életének. Véletlenül találkozik a benzinkutas Socrates-szel, aki segít neki abban, hogy megtalálja önmagát. Ám sokszor nem lehet eldönteni, hogy mi játszódik a fiatal fiú fejében, és mi a valóságban. Dan rövidesen súlyos motorbalesetet szenved, ami miatt az orvosok szerint már soha nem versenyezhet. Felkeresi hát Socratest és segítséget kér tőle, hogy készítse fel őt, mert Dan még legbelül érzi, hogy nem szabad feladnia. Szellemi és fizikai korlátait legyőzve Dannek sikerül újra formába lendülnie, és még az eddig elhanyagolt barátaival is jobb lesz a viszonya. Azonban arra nem gondol, hogy az edzője már lemondott róla és nem engedi, hogy részt vegyen a következő versenyen...

Eredeti cím: Peaceful Warrior (2006)
IMDb: 7.0 (http://www.imdb.com/title/tt0438315/)

"Olyan nincs, hogy semmi sem történik. Nincsenek átlagos pillanatok."

" A harcos első leckéje, amit megtanul,hogy nem tud semmit ."

"Az út, ami boldoggá tesz, nem a végcél."

"Maradj a jelenben. Semmit sem tehetsz, hogy megváltoztasd a múltat, a jövő pedig soha nem lesz pontosan olyan, amilyennek tervezed vagy reméled. Fájdalmad, félelmed és dühöd, sajnálkozásod és bűntudatod, irigységed és terveid és sóvárgásaid csak a múltban vagy a jövőben élnek."

"Ha nem kapod meg, amit akarsz, szenvedsz; ha megkapod, amit nem akarsz, szenvedsz; sőt ha pontosan azt kapod meg , amit akarsz, akkor is szenvedsz, mert nem tarthatod meg örökké."

"A harcos nem attól harcos, hogy feladja, amit szeret, hanem hogy szereti, amit csinál. Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen... A jó harcos nagyon is sebezhető... Ez teszi igazán bátorrá! A harcos cselekszik, csak a bolond sír! Nincs olyan, hogy kezdet és vég, csak a tett van."

"Akiket a legnehezebb szeretni, azoknak kell leginkább a szeretet."

"A halál nem szomorú. A szomorú az, hogy a legtöbb ember
egyáltalán nem is él."

Kategória: Kalandfilm

A film hossza: 01:55:48 (Ha most elindítod a lejászást, 08:02 -ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 467.958 alkalommal

Feltöltve: 2012-10-21 22:05:00 (1 év tizede)


Hasonló Kalandfilm