Vissza /

A Világ 10 legkülönlegesebb természeti csodája amiről talán még nem hallottál



Ebben a videóban bemutatjuk a világ 10 legegyedibb és legszebb természeti képződményét.

A listánk első helye a Grand Prismatic Spring az Egyesült Államokbeli Yellowstone Nemzeti Parkban. Ez a hihetetlen hőforrás a legnagyobb az Egyesült Államokban, és a világ egyik legszínesebb természeti csodája. A víz lenyűgöző kék színű, és a forrást szivárványszínű baktériumok veszik körül, amelyek túlvilági megjelenést kölcsönöznek neki.

Következő a Wave az Egyesült Államokban, Arizonában. Arizona és Utah határán található ez a homokkő sziklaképződmény, amely úgy néz ki, mint egy időben megfagyott óriási hullám. A Wave népszerű úti cél a túrázók és fotósok körében, és könnyen belátható, hogy miért. A szikla színes örvényei és ívei egyedülálló látványt nyújtanak.

A vörös strand Panjinban, Kínában egy másik természeti csoda, amelyet nem lehet kihagyni. Ez az egyedülálló strand egyfajta hínárnak ad otthont, amely az őszi hónapokban mélyvörös színűvé válik. A vörös hínár és a kék víz kontrasztja lenyűgöző látványt nyújt, amit látni kell, hogy elhiggyük.

Az észak-írországi Giant's Causeway egy másik kötelező természeti képződmény. Ez a hihetetlen képződmény több mint 40 000 bazaltoszlopból áll, amelyek úgy emelkednek fel a tengerből, mint egy lépcső az ég felé. Az oszlopokat ősi vulkáni tevékenység alakította ki, és ma az UNESCO Világörökség része. A Giant's Causeway minden Észak-Írországba látogató számára kötelező látnivaló, és könnyen belátható, hogy miért ez a világ egyik legegyedibb természeti képződménye.

Nem feledkezhetünk meg a jemeni Socotra sárkányvérfáiról sem. Ezek az egyedülálló fák a nevüket az ereiken átfolyó vörös nedvről kapták, és sárkányvér megjelenést kölcsönöznek nekik. A fák csak Socotra szigetén találhatók, és mindenkinek kötelező látnia, aki ellátogat erre a gyönyörű és egzotikus úticélra.

A nyugat-afrikai Pink Lakes egy másik természeti csoda, amelyet nem lehet kihagyni. Ezek a lenyűgöző tavak rózsaszínű színüket a magas szintű algáktól és más mikroszkopikus élőlényektől kapják. A rózsaszín víz kontrasztja a zöld tájjal lélegzetelállító látványt nyújt.

A Fly Gejzír Nevadában (USA) egy másik egyedülálló természeti képződmény, amelyet érdemes meglátogatni. Ezt a gejzírt ember alkotta, de évtizedekig hagyták magára nőni és fejlődni. Az eredmény egy gyönyörű és bizarr képződmény, amelyet színes algák és ásványi lerakódások borítanak.

A Fülöp-szigeteki Boholban található Chocolate Hills egy másik természeti csoda, amelyet nem lehet kihagyni. Ezek a lenyűgöző dombok a nevüket csokoládébarna színükről kapták, amely a száraz évszakban a legszembetűnőbb. A Chocolate Hills népszerű turisztikai célpont, és számos egyedi növény- és állatvilágnak ad otthont.

A szerelem alagútja Klevanban, Ukrajnában egy természetes képződmény, amely tökéletes a romantikusok számára. Ezt a gyönyörű alagutat a fák összefonódó ágai alkotják, és a párok kedvelt helyszíne egy romantikus sétához.

Végül, de nem utolsósorban megvan a Baobabfák Madagaszkáron. Ezek az ikonikus fák csak Madagaszkár szigetén találhatók, és hatalmas méretükről és egyedi formájukról ismertek. A Baobab fák a helyi ökoszisztéma fontos részét képezik, és mindenkinek kötelező látnia, aki Madagaszkárra látogat.

Kategória: Dokumentumfilmek

A film hossza: 00:13:08 (Ha most elindítod a lejászást, 16:45 -ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 51 alkalommal

Feltöltve: 2023-01-02 15:04:00 (1 éve)


Hasonló Dokumentumfilmek