Vissza /

Utazzunk együtt! Panamában es Kolumbia/ismeretterjesztő



Online uzlet ----https://kit.co/vnothing/nothing-zone

ÖSSZETEVŐK. A VALÓBAN MŰKÖDŐ MENNYISÉGBEN.
Blackwolf–https://bit.ly/3oIr88D

Az iPhone 13 és az Airpods a tiéd lehet!--https://bio.link/noting

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Remélem, élvezni fogjátok ezt!
Ha tetszett a videó, lájkold és oszd meg.
Ne felejts el feliratkozni erre a csatornára a további frissítésekért.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Adna nekem egy csésze kávét
Paypal : [email protected]
or https://www.paypal.me/ZolaTech
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
#alatok #film #dokumentumfilm

Panama dióhéjban
Panama a közép-amerikai térség legdélebbre fekvő országa. Délkeleten a dél-amerikai Kolumbiával , északnyugaton Costa Ricával határos.
Panama 78 200 négyzetkilométer területű, kb. 4,3 milló lakosa van (2021-es becslés).
Panama fővárosa: Panamaváros (kb. 1,9 milliós lakosságú). Panamában a hivatalos nyelv a spanyol, de széles körű az angol nyelvtudás.
Fővárosa 9917 kilométerre fekszik Budapesttől.
Panamában a hivatalos nyelv a spanyol, de sokan beszélnek angolul is (inkább a fővárosban és a karibi parton). A lakosság nagy többsége katolikus, kb. 70 százalékuk mesztic, azaz fehér és indián keverék.
Nem kell vízum magyar állampolgároknak Panamába, ha nem tartózkodnak ott 180 napnál tovább. Belépéskor kérhetik az oda-vissza szóló repülőjegyről mutatható dokumentumot és megfelelő anyagi fedezet bizonyítását.
Panama nem veszélyes ország, nyugodtan választható desztináció. Ugyan látható bőven szegénység is, az ország latin-amerikai mértékkel mérve mind politikailag, mind gazdaságilag stabil és fejlett. Komolyabb higiéniai problémák, veszélyforrások nincsenek.
December és március között van a legkellemesebb klíma Panama meglátogatására, mert alig van csapadék és a páratartalom is elviselhetőbb. Május és november között sok az eső. Panamában egész évben kiegyensúlyozottan meleg az idő: nappal 30-33 között, éjszaka 21-23 Celsius). Más, északabbra fekvő közép-amerikai országokkal ellentétben Panamát nem érintik a hurrikánok.
Havi nettó átlagfizetés (2021-ben): 760 USD
Leggyakoribb vezetéknév: Rodriguez

Kolumbia
Kolumbia egyik legszebb vidékét, a Keleti- és a Központi-Kordillerák völgyeit járod körbe. Utazásod során érintesz majd népszerű turistalátványosságokat, mint Villa de Leyva és Zipaquirá, de eljutsz olyan helyekre is, ahol előtted csak nagyon kevés turista fordult meg. Sőt, látogatást teszel Kolumbia egyik legkeményebb völgyében, Muzóban is, ahol smaragdbányákat látogatsz majd.

Utazásodat a fővárossal, Bogotával kezded. A folyton nyüzsgő főváros után a Guatavita-lagúnánál túrázol, majd irány Monguí, ahol a paramóval ismerkedsz meg közelebbről egy gyönyörű túra keretében. Suaita faluja után a Guadalupe környéki látnivalók következnek, ezek közül a legizgalmasabbak Las Gachas természetes medencéi lesznek. Florían falujának határában gyönyörű kirándulásra indulsz a 322 méter magas Tisquizoque-vízeséshez, majd jön túrád legvadabb kalandja: Muzo smaragdbányái. A Guerra Verde helyszíne ma sem túl békés, de lévén egy gazdag bányászcsalád védelmét élvezed majd, nem esik bántódásod. Villa de Leyva gyönyörű kisvárosát Zipaquirá sókatedrálisa követi, majd Guaduasba utazol, ami után a Rio Magdalena völgyének nevezetességei következnek: Honda koloniális hangulatú városkája, Falan elveszett városa, Armero letaglózó kegyhelye és Ambalema múltból visszatekintő főtere. Ezután túrázól a Combeima-kanyonban, végül a Machín-vulkán megismerése után irány Salento és a Cocora-völgy viaszpálmái.

Kategória: Dokumentumfilmek

A film hossza: 00:45:26 (Ha most elindítod a lejászást, 06:25 -ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 160 alkalommal

Feltöltve: 2022-08-11 15:24:00 (1 éve)


Hasonló Dokumentumfilmek