Vissza /

Korszellem - Haladjunk Tovább Dokumentum 2011 *HD



Eredeti cim - Zeitgeist: Moving Forward (2011) - amerikai dokumentumfilm
Rendező - Peter Joseph

A film négy részből áll, amelyek mindegyike interjúkat, narrációt és animációs képsorokat tartalmaz. Egy animációs sorozattal kezdődik, amelyet Jacque Fresco mesél el. Ismerteti kamaszkori életét és a közoktatás 14 éves korában történt abbahagyását, valamint korai életbefolyásait.
- Az első részben az emberi viselkedésről és a természet kontra nevelés vitáról esik szó, amelyet Robert Sapolsky "hamis dichotómiának" nevez. Szóba kerül a betegségek, a bűnözés és a függőségek is. Az I. rész általános következtetése az, hogy a társadalmi környezet és a kulturális kondicionálás nagy szerepet játszik az emberi viselkedés alakításában.
- A második részben, John Locke és Adam Smith a modern közgazdaságtanról szól. A film kritikusan megkérdőjelezi a magántulajdon, a pénz gazdasági igényét és a rendszerben rejlő ágensek közötti egyenlőtlenséget. Szintén kritikusnak tűnik a ciklikus fogyasztás szükségessége a piaci részesedés megtartása érdekében, ami az erőforrások elpazarolásához és a tervezett elavuláshoz vezet. A film szerint a jelenlegi monetáris rendszer valamikor a jövőben alapértelmezett vagy hiperinflációt fog eredményezni.
- Harmadik rész: Akárcsak a Zeitgeist Addendum, a film egy "erőforrás-alapú gazdaságot" mutat be, amint azt Jacque Fresco szorgalmazza, és megvitatja, hogy az emberi civilizáció hogyan indulhat el az új kezdetektől az erőforrások típusai, helyszínei, mennyiségei tekintetében, hogy kielégítse az emberi igényeket; nyomon követni az erőforrások fogyasztását és kimerülését az emberi igények szabályozása és a környezet állapotának fenntartása érdekében.
-Negyedik rész: A jelenlegi világméretű helyzetet katasztrofálisnak minősítik. Egy olyan esetet mutatnak be, amely szerint a környezetszennyezést, az erdőirtást, az éghajlatváltozást, a túlnépesedést és a háborúskodást a társadalmi-gazdasági rendszer hozza létre és tartja fenn. Különféle szegénységi statisztikákat mutatnak be, amelyek a világkultúra fokozatos romlására utalnak.
A film utolsó jelenete a föld részleges nézetét mutatja be az űrből, majd egymásra épülő kijelentések sorozata következik; „Ez a te világod”, „Ez a mi világunk” és „A forradalom most van”...

Kategória: Dokumentumfilmek

A film hossza: 02:41:31 (Ha most elindítod a lejászást, 03:14 -ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 210 alkalommal

Feltöltve: 2022-03-06 04:48:00 (2 éve)


Hasonló Dokumentumfilmek