Vissza /

Gotti 1996 HD



Eredeti cim - Gotti (1996) - HBO amerikai filmdráma
Rendező - Robert Harmon
Irta - Steve Shagan
Szereplők - Armand Assante, William Forsythe, Anthony Quinn, Frank Vincent, Vincent Pastore, Richard C. Sarafian, Dominic Chianese, Raymond Serra, Tony Sirico

A film, részben Jerry Capeci és Gene Mustain "Gotti: Rise and Fall" 1996-os non-fiction könyvén alapul.
A történet 1973-ban kezdődik New Yorkban, és 1992-ben Gotti bebörtönzésével ér véget. Gotti három maffiózóval való kapcsolata is kiemelkedik a filmben: apa-fiú kapcsolat a családi alfőnökkel, Aniello "Mr. Neil" Dellacroce-val, mély, de sziklaszilárd barátsága Gotti legénységével és régi barátjával, Angelo Ruggieroval, valamint a tisztelet és a végső frusztráció, amit az alfőnöke, Salvatore "Sammy the Bull" Gravano iránt érzett. Részletezi Gotti felemelkedését a Gambino bűnözõ családon belül és soraiban, katonából, majd kapitányból (vagy capoból), és végül fõnökbõl.
A végső címet, a Gambino családfőnök, Paul Castellano drámai, nyilvános meggyilkolása szerezte meg neki, 1985-ben. Castellano meggyilkolását követően, a film John Gotti jogi pereire koncentrál: az első egy testi sértésért, a második pedig egy zsarolásért a RICO alatt.
A film, Gotti életfogytiglani elítélésével ér véget az Illinoisi Marion állambeli Szövetségi Büntetés-végrehajtási Intézetben, mert Gravano megfordítja az állam bizonyítékait, és beleegyezik, hogy Gotti ellen tanúskodjon.
A forgatás a kanadai Ontario állambeli Torontóban zajlott. Assante 35 fontot hízott, hogy eljátszhassa Gottit.

Kategória: Dokumentumfilmek

A film hossza: 01:57:07 (Ha most elindítod a lejászást, 10:19 -ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 6 alkalommal

Feltöltve: 2022-04-11 23:27:00 (1 éve)


Hasonló Dokumentumfilmek