Vissza /

Nyomás utána



Cselekmény: Rosco, a csavargó az országutakat járja görkorcsolyáján, amikor egy kamion kis híján elgázolja. Egy közeli kocsmában rátalál a kamionosokra, velük megverekedve ismerkedik meg a börtönből frissen szabadult Douggal. Ezután meglépnek egy kamionnal, amiről egy félreértés folytán mindketten azt hiszik, hogy a másiké. Az őket igazoltató rendőrök elől menekülve bejelentkeznek a repülőtéren két lefoglalt jegyért. A gépen derül ki, hogy a jegyek a CIA két szuperügynökének (Mason és Steinberg) nevére szólnak, akiknek egy K1 fedőnevű bűnöző tervét kell megakadályozniuk. Mivel az igazi Masont és Steinberget K1 kiiktatta, az „Ügynökségnél” pedig senkinek sem tűnik fel a személycsere, Rosco és Doug nekilátnak az ügynek a maguk módján.

K1 legzseniálisabb találmánya a K-bomba, amely sértetlenül hagyja az embereket, de mindenki emlékezetéből kitörli a számokat. Megszűnik még a szám fogalma is, senki sem fogja tudni, mit jelent az, hogy szám. Számok nélkül meg a modern civilizáció elpusztul, a számítógépek értelmetlen jelek halmazát fogják ontani, de még egy sportmérkőzés eredményei is értelmetlenné fognak válni. Ördögi tervét úgy akarja megvalósítani, hogy saját, K-bombát tartalmazó rakétáját össze akarja ütköztetni egy NASA által fellőtt űrsiklóval, a robbanást követően a K-sugárzás hamarosan beteríti az egész földgolyót, a számok nélkül maradt emberiség meg gyorsan K1 hatalma alá kerül. (A filmből nem derül ki, K1 hogyan biztosított védelmet saját magának a bomba hatásával szemben.)

Tudnivalók a filmről: A Nyomás utána! (eredeti cím olaszul: Nati con la camicia, angolul: Go for It!) olasz vígjáték, melynek főszereplői Bud Spencer és Terence Hill, és az ügynökfilmek (például James Bond) műfajának paródiája. Az élőszereplős játékfilm rendezője E.B. Clucher, producere Josi W. Konski. A forgatókönyvet Marco Barboni írta, a zenéjét Franco Micalizzi szerezte. A mozifilm az El Pico S.A. és a Laguna Productions gyártásában készült, a CEIAD forgalmazásában jelent meg. Olaszországban 1983 szeptemberében, Magyarországon feliratosan 1985. november 14-én mutatták be a mozikban, két szinkronos változat készült belőle, amelyből az elsőt 1991-ben, a másodikat 1993. április 13-án adták ki VHS-en. A második magyar szinkront felújított változattal mutatták be 2017. február 2-án.

Kategória: Kategórizálatlan

A film hossza: 01:49:01 (Ha most elindítod a lejászást, 15:34 -ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 167 alkalommal

Feltöltve: 2020-01-11 17:14:00 (4 éve)


Hasonló Kategórizálatlan