Vissza /

Háromezer számozott darab.2023 - Előzetes os



Egy fehér magyar rendező öt fiatal roma színésszel próbál egy darabot. Darabja a visszaélések, a drogfüggőség és a bűnözés valós történeteit meséli el. Ahelyett azonban, hogy az élményeik igazságát ábrázolná, csak kihasználja a többiek fájdalmát.
A színészek végül otthagyják a produkciót, de azzal kénytelenek szembesülni, hogy rendezőjük már eladta a darabot Berlin legnagyobb színházának, a premier pedig vészesen közeleg. A próbák a rasszizmus és a fehér bűntudat szürreális felfedezésévé válnak, elmosva a fikció és a valóság, valamint a darab és maga a film közötti határokat.
A filmben egy kizárólag romákból álló alkotócsapat vesz részt, és a valós történeteikről írt színdarabon alapul, amelyet a berlini Deutsches Theaterben mutattak be. A film azt a kérdést teszi fel, hogy vajon a baloldali fehér értelmiségiek, akik megpróbálnak segíteni a színesbőrű embereken, végül is hozzájárulnak-e a rendszerszintű rasszizmus állandósulásához.
Meg lehet-e valaha is valósítani Európa legnagyobb etnikai kisebbségének, a romáknak a művészi ábrázolását anélkül, hogy rasszista sztereotípiákhoz nyúlnánk?

Kategória: Kategórizálatlan

A film hossza: 00:01:59 (Ha most elindítod a lejászást, 17:34 -ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 30 alkalommal

Feltöltve: 2023-02-24 09:13:00 (1 éve)


Hasonló Kategórizálatlan