Vissza /

KÜLÖNBEN DÜHBE JöVÜNK -1974 -102 perc- IRATKOZZ FEL - NAPONTA ÚJ FILMEK



A Különben dühbe jövünk (eredeti olaszul: ...altrimenti ci arrabbiamo!, spanyolul: Y si no, nos enfadamos) 1974-ben bemutatott olasz–spanyol vígjáték, Bud Spencer és Terence Hill főszereplésével, mely a színészpáros egyik legismertebb filmje. Fondatónak ebben az egy filmjében szerepel együtt a két színész, bár volt néhány kevéssé ismert filmje, amely csak a páros egyik tagjával készült.

Az élőszereplős játékfilm rendezője Marcello Fondato, producere Mario Cecchi Gori. A forgatókönyvet Vicente Coello, Jesús R. Folgar, Marcello Fondato és Francesco Scardamaglia írta, a zenéjét Guido és Maurizio de Angelis szerezte.

A mozifilm a Capital Films, Filmayer és Rizzoli Film gyártásában készült, az Amerikai Egyesült Államokban a Columbia Pictures forgalmazásában jelent meg.

Ez volt Bud Spencer és Terence Hill magyarországi mozikban legelsőnek bemutatott közös filmje, a maga idejében hatalmas sikere volt, heteken keresztül telt házakkal vetítették a mozikban.

Olaszországban 1974. március 29-én mutatták be a mozikban. Moziváltozata feliratos volt, majd két magyar szinkron is készült hozzá, 1982-ben és 2000-ben. Tévécsatornákon számtalan alkalommal leadták, DVD lemezen is megjelent.

Ben egy rozzant autószerelő műhely tulajdonosa Madrid egyik poros külvárosában, Kid profi autóversenyző. Régi ismerősök, de nem nagyon szívelik egymást. Mindketten indulnak egy ralikrosszversenyen, amelynek fődíja egy piros színű, sárga tetős Puma Dune Buggy hobbyautó. Miután holtversenyben győznek, a helyi kis vidámpark kocsmájában „sör-virsli versenyen” próbálják eldönteni, kié legyen az autó. A helyi maffia vezére, a Főnök azonban a vidámpark helyére egy hatalmas felhőkarcolót akar építeni, emberei éppen Ben és Kid sör-virsli mérkőzésekor érkeznek, hogy a vidámparkot erőszakkal bezárják. A látogatókat elzavarják, a kocsmát szétverik, az akciónak a vadonatúj nyereményautó is áldozatul esik. Ben és Kid ezt nem hagyják annyiban, a gengszterfőnöktől visszakövetelik autójukat.

A Főnök még akár rá is állna a dologra, ám jobbkeze és kissé lökött pszichoterapeutája, a Doki rábeszéli, hogy inkább leckéztesse meg őket. De hiába küldi rájuk az embereit, egy motorosbandát, végül Paganinit, az érzékeny lelkű és nagyon muzikális profi bérgyilkost, a páros méretes pofonjai vagy furfangjai mind visszafele sütik el a terveket. Ekkor a Doki kitalálja, Ben és Kid mögött bizonyára Jeremiás, Ben szerelőműhelyének öreg alkalmazottja áll, aki évtizedekkel ezelőtt maga is bandavezér (valójában csak az ekkori bandavezér kedvenc éttermének a szakácsa) volt, ezért őt is alaposan megvereti.

Ezután Ben és Kid komolyan „dühbe jönnek”, ketten egy autóval szétrombolják a főnök éttermét, majd laposra verik az embereit, ennek hatására az önmagát rendkívül gonosznak vélő, de valójában békülékeny Főnök letesz a vidámpark szétrombolásáról, és mindkettejüknek vesz egy-egy piros-sárga sportkocsit. Minden rendben lenne, ám a próbakör alatt a két autó összekoccan, az egyik felborul és kigyullad, így úgy döntenek, a megmaradt autóért újra a sör-virsli versenyen mérik össze magukat.

Iratkozzatok fel a csatornára, s ha tetszett nyomjatok egy LIKE-ot!
MINDEN NAP ÚJ MAGYAR NYELVŰ TELJES FILMEK !

Kövessenek, kövessetek minket itt is:
Telegram:
https://t.me/GloboTv_Filmklub

TikTok: TikTok: https://vm.tiktok.com/Globo_Tv_News/
Instagram: https://www.instagram.com/globotelevizio/
on-line adás: http://globotv.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/GloboTelevizio/
Telegram: https://t.me/GloboTV_News_Videos

#GloboFilmCLUB

Kategória: Kategórizálatlan

A film hossza: 01:41:44 (Ha most elindítod a lejászást, 00:25 -ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 19 alkalommal

Feltöltve: 2021-12-12 16:31:00 (2 éve)


Hasonló Kategórizálatlan