Vissza /

A Csillagok háborúja hatása a műszaki fejlődésre - Háború fegyverek és az erőA Csillagok háborújának hatása a műszaki fejlődésre

Az 1977-ben vetített Csillagok háborúja rész az újdonság erejével hatott a hatalmas űrállomásokkal, intelligens robotokkal, lézerkardokkal és légpárnás hajókkal. Az elkövetkező harminc évben a saga a populáris kultúra-, illetve életünk részévé vált.

George Lucas hat részes alkotása az utolsó rész bemutatásával, A Sith-ek bosszújával véget ér. Ebből az alkalomból a Discovery Channel egy három részes dokumentumsorozatot mutat be, ami azt vizsgálja, hogy milyen nyomot hagyott a Csillagok háborúja-sorozat az emberek életében, és mit hagy örökségül a jövő nemzedékei számára. A Csillagok háborújának hatása a műszaki fejlődésre trilógia, amely bemutatja, hogy a Csillagok háborúja-filmek hogyan alakították - és alakítják ma is - a modern technológia fejlődését.

A Csillagok háborúja nemcsak egy szórakoztató filmalkotásokból összeálló sorozat, de hatással volt az emberiség életére is. A harminc éve bemutatott részekben a futurisztikus találmányok egy teljesen más idő- és térdimenziót képviseltek: egy messzi-messzi galaxist. Azonban az emberiség gyorsan fejlődik és a Csillagok háborúja-sorozaton felnőtt tudósgeneráció technológiai vívmányok újabb hullámát hozta el a mai ember számára.

A háromrészes sorozatban, melynek házigazdái C3PO és R2D2 droidok lesznek, olyan emberekkel készült interjúkat és történeteket láthat a nagyérdemű, akik aktívan részt vettek a Csillagok háborúja-saga munkálataiban és kreatív tevékenységükkel hozzájárultak a trilógia sikeréhez.

De milyen találmányokat is használunk a munkába menet, a közértben, vagy amikor háborúzunk és életeket mentünk? A sorozat készítői annak is utánajártak a kínai Shaolin szerzetesek életébe bepillantva, hogy hogyan is működik az "Erő" a mi világunkban. A mesterséges intelligenciától kezdve a modern közlekedésen át a haditechnológiáig minden helyet kap a Csillagok háborújának hatása a műszaki fejlődésre-sorozatban amellett, hogy bemutatja a mozik legnagyobb és legsikeresebb sci-fi klasszikusának mai világunkra gyakorolt hatását.

Kategória: Dokumentumfilmek

A film hossza: 00:47:10 (Ha most elindítod a lejászást, 11:49 -ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 2.033 alkalommal

Feltöltve: 2016-08-28 20:20:00 (2 éve)


Hasonló DokumentumfilmekHozzászólások

Tetszett a film? Vagy éppen ellenkezőleg nem? Itt bátran elmondhatod a véleményedet.

comments powered by Disqus