Vissza /

BMW Vision Next 100 - Koncepció Autó / Bemutató HD 2021



BMW Vision Next 100 - Koncepció Autó / Bemutató Film HD (2021)
A BMW elképzelése a következő 100 évben egy sportkabin. Nem terepjáró, nem hiperautó, nem nukleáris meghajtású repülő autó. A sport szalonok, mondja Adrian von Hooydonk, a BMW „magja”.

De a BMW Vision Next 100, hogy az autó teljes nevét megkapja, szintén autonóm, alakváltó és valami olyasmit hajt, amelyet nem fognak megnevezni.

Csakúgy, mint az i8 Spider januárban a CES-en bemutatott, két módja is van. Te vezetsz, vagy vezet.

De még vezetés közben is „boost módban” van - hős sofőrvé emelve. A kiterjesztett valóság vezérli Önt, kivetítve az ideális kormányvonalat és sebességet a szélvédőre.

A kibővített valóság kijelző rejtett veszélyeket is vetít a látómezőbe. A BMW példája egy kerékpáros, akit eltakart egy teherautó. A kerékpáros képe kivetül a szélvédőn, így a teherautó varázslatosan félig átlátszóvá válik.

Ha még ez is túl nehéz, vagy van más tennivalója, váltson „könnyű módra”. A kormánynegyed lehajlik, és a székek megfordulnak, így visszarúghat és tovább léphet az életbe.

Ez az alakváltó üzlet - vagy „élő geometria”, ahogy van Hooydonk nevezi. A kötőjelen lévő armadillo-mérleg háromszögek lehetővé teszik, hogy az autó szinte tudat alatt figyelmeztesse Önt a közelgő veszélyekre azáltal, hogy kinyitja piros flipüket.

A külső karosszéria inkább ugyanazt a háromszög motívumot viseli. A kerekek be vannak illesztve, így amikor az elülek kormányzásra fordulnak, a karosszéria megnyúlik, hogy befogadja őket. Az autó hátsó részén a profil sebességgel meghosszabbodik, csökkentve aero ellenállást.

Elöl a vese rácsa jelen van és helyes, de van Hooydonk rámutat, hogy nincs rá szükség levegőbevezetésként - nyom, hogy nincs mögöttük egyenes hatos. Ehelyett áttervezték a rácsot lőrésként az összes érzékelő számára, amelyekre az autónak önállóan kell vezetnie.
#AutómániaHungary

Kategória: Kategórizálatlan

A film hossza: 00:06:47 (Ha most elindítod a lejászást, 18:30 -ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 53 alkalommal

Feltöltve: 2021-01-23 17:07:00 (3 éve)


Hasonló Kategórizálatlan