Vissza /

Rolls-Royce 103EX - Koncepció Autó / Bemutató HD 2021



A luxusmobilitás jövőjének jövőképe az, ahogyan a Rolls-Royce meghatározza a 103EX projektet, más néven Vision Next 100-at.

Ha ez a helyzet, akkor a jövő némi megszokást igényel, legalábbis esztétikai szempontból, de a benne bemutatott technológia képviseli a brit luxusmárka valódi jövőképét, egy teljesen autonóm, nulla kibocsátású luxusjárművel.

Lehet vitatni, hogy a Rolls-Royce már korábban is megtekintette mindkettőt - az elektromos mobilitást a Phantom-alapú 102EX-szel és az autonómiát, mert… nos, hány tulajdonos vezeti a saját Rolls-Royce-ját is?

De a BMW Group Next 100 Years egyik projektjeként a 103EX tovább húzza a határokat, mint a Rolls-Royce valaha is megpróbálta.

A kulcs - állítja Rolls-Royce - a luxusmobilitás jövőjének négy kulcsfontosságú tételének megtestesítője: „A személyes látomás”, a „Könnyed utazás”, „A nagy szentély” és a „Nagy érkezés”. Úgy gondoljuk, hogy a korai luxusvasút vagy a légi utazás fogalmáról nem csak egy utalás van.

A „Személyes Víziót” az autó kocsiépítésének jellege képviseli. A fejlett futómű, a nulla emissziójú erőátvitel és az egyedi megrendelőkre szabott egyedi tervezés a koncepció része. A cég tervezési igazgatója, Giles Taylor tervezte meg ezt a koncepciót. Szeressétek vagy utáljátok, feltételezhetjük, hogy ez csupán egy a sok lehetséges karosszéria-stílus közül, amelyet a jövő futóművére vethet.

A következő szakasz, a „Könnyed utazás” életre hívja a márkához örökre társított egy karaktert: az extázis szellemét. Szó szerint: az eredetileg Eleanor Thorntonra 1911-ben faragott Spirit a tulajdonos virtuális asszisztense és autonóm sofőrje lesz, a mesterséges intelligencia segítségével szervezi a menetrendeket és tervezi a forgalmat.

A „Nagy Szentély” az utasok lakóhelye, a belsőépítészet új koncepciójának metaforája. Olyan anyagokat használnak, mint a macassar fa, selyem és gyapjú a kabin díszítéséhez, amely inkább hasonlít egy nappalihoz, mint bármely hagyományos belső térhez.

Teljesen autonóm járműként szintén nincs szükség kormánykerékre. Az utasok előtti OLED-képernyőt információk megjelenítésére vagy tévéműsorok lejátszására tervezték, de nem sokat láthatunk abban, hogy zúgó tűzben programozzon.

Végül ott van a „Grand Arrival”. „A Rolls-Royce Vision Next 100 Grand Arrival gesztusa színpadot teremt fontos utasaink számára, amikor megérkeznek a végső rendeltetési helyre” - magyarázza Taylor. "Ez egy valódi luxusmárka lehetőségeinek és vásárlóinak vágyainak belső megértésének kifejezője."

Igaz, hogy semmi sem éri el azt az érzést, hogy egy Rolls-Royce-tal feljutott az úticéljáig, és ez az egyik szempont, amelyet a márka száz év múlva is biztosan folytatni fog - bár egy 5,9 méteres karosszéria és 1,6 méter magas (ugyanaz, mint a egy modern Phantom kiterjesztett tengelytáv) addigra társadalmilag elfogadható lesz, az teljesen más kérdés.

Talán a legtisztább érintkezés az, ahol poggyászát tárolják, az utastér előtti rekeszekben, mint néhány korai autóban. A 28 hüvelykes kerekek - mindegyik 65 egyedi alumíniumból készült - szintén látványosság, és talán közelebb áll a gyártási valósághoz, mint a koncepció néhány egyéb jellemzője.

Nincs közvetlen utalás arra, hogy a Vision Next 100 koncepció milyen erőforrásokat tartalmaz - a „nulla emisszió” a lehető legrészletesebb, és még sok időbe telhet, mire a Rolls-Royce végül visszavonja csodálatos V12-es motorjait.
#AutómániaHungary

Kategória: Kategórizálatlan

A film hossza: 00:08:24 (Ha most elindítod a lejászást, 08:59 -ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 63 alkalommal

Feltöltve: 2021-01-23 18:12:00 (3 éve)


Hasonló Kategórizálatlan