Vissza /

Utazások a földgolyón - Panama, Kolumbia



Panama, hivatalos nevén Panamai Köztársaság (spanyolul República de Panamá), Közép-Amerika legdélibb állama. Természetes hidat képez Dél- és Észak-Amerika között. Nyugatról Costa Rica, keletről Kolumbia határolja, északi partjait az Atlanti-óceán, déli partjait a Csendes-óceán mossa.
Kolumbia (spanyolul: Colombia) Dél-Amerika északnyugati részén fekvő ország. Hivatalos neve Kolumbiai Köztársaság (spanyolul: República de Colombia), fővárosa Bogotá. Nevét a kontinens európai felfedezőjéről, Kolumbusz Kristófról kapta.

A szárazföldön keleten Venezuela, délkeleten Brazília, délen Ecuador és Peru, északnyugaton pedig Panama határolja. Mind az Atlanti-, mind pedig a Csendes-óceánon van partszakasza. (A dél-amerikai országok esetén ez ritkaság, rajta kívül csak Chile mondhatja el ezt magáról, de az csak nyúlfarknyi szakaszon ér ki az Atlanti-óceánra.)

Ezeken túlmenően a kolumbiai kormány hivatalosan szomszédos országoknak tekinti azokat az országokat is, amelyekkel Kolumbiának közös tengeri határa van. Ezek a következők: Jamaica, Haiti, Honduras, Nicaragua, Costa Rica és a Dominikai Köztársaság.
Közismerten rossz hírneve leginkább a drogkereskedelem miatt terjedt el. Pablo Escobar "uralma alatt" az ország csaknem fele a kokain és ahhoz kapcsolódó iparágakból élt.

Kategória: Dokumentumfilmek

A film hossza: 00:45:26 (Ha most elindítod a lejászást, 22:39 -ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 24.774 alkalommal

Feltöltve: 2014-11-28 10:21:00 (9 éve)


Hasonló Dokumentumfilmek