Vissza /

Az idő urai 1982Az idő urai (francia cím: Les Maîtres du temps) 1982-ben bemutatott egész estés francia–magyar koprodukcióban készült legendás sci-fi rajzfilm, amely Stefan Wul L’Orphelin de Perdide [„A Perdide bolygó árvája”] című kultikus regénye alapján készült (1958). A forgatókönyvet Jean Giraud írta, a rajzfilmet René Laloux rendezte, a zenéjét Jean-Pierre Bourtayre, Pierre Tardy és Christian Zanesi szerezte, a producerei Jacques Dercourt és Roland Gritti voltak. Franciaországban 1982. március 21-én, Magyarországon 1983. szeptember 29-én mutatták be a mozikban.

tartalom:

A történet egy kisfiúról, Pielről szól, aki egy veszélyes, lakatlan bolygón, a Perdide-en ragadt, miután apja meghalt egy balesetben. Apja egyik barátja, Jaffar, egy űrhajó kapitánya a megmentésére igyekszik, miközben hajója fedélzetén egy bolygó száműzött hercegét (Matton) és annak feleségét (Belle) szállítja. A gonosz herceg megpróbálja megakadályozni, hogy Jaffar leszálljon a Perdide-en, mert ez nagy kitérőt jelent nekik.

Claude a veszélyes Perdide bolygón szenved balesetet. Kisfia, Piel sértetlenül megússza. Claude segítséget kér egy különleges adóvevőn keresztül (Miki) barátjától, Jaffartól, aki űrhajóján egy bolygó szökött hercegét és annak feleségét szállítja. Jaffar változtat az útiterven, és leszállni készül a Perdide-en, ami nagy kitérőt jelent a lopott kincseit mentő Matton hercegnek. A herceg aljas eszközökkel megpróbálja tőrbe csalni Pielt. Miután leleplezték szándékait, elzárják, de két felelőtlen gondolatlátó „mákvirág” megszökteti.

Jaffar a szökött bűnöző Matton herceg után ered, és leszáll egy bolygón, ahol mindketten az arctalanok fogságába kerülnek. Jaffar szerencsésen megmenekül, és a kis manócskák segítségével többedmagával visszatér a hajóra, ahol Jaffar barátja, Silbad, a vén űrmatróz várja, aki korábban csatlakozott a mentőakcióhoz. Silbad furcsa figura, akinek a gyermekkorát teljes homály fedi. Sok kalandon keresztül az Idő Urai a Perdide-et a múltba küldik. Az öreg Silbad, miután az űrnek egy az Idő Urai által megfiatalításra kijelölt zónájába kerülnek, idős kora miatt életveszélyes állapotba kerül. Kiderül, hogy Silbad nem más, mint Piel a jövőben.

Kategória: Rajzfilm

A film hossza: 01:15:10 (Ha most elindítod a lejászást, 17:57 -ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 17.107 alkalommal

Feltöltve: 2017-12-19 23:44:00 (1 éve)


Hasonló RajzfilmHozzászólások

Tetszett a film? Vagy éppen ellenkezőleg nem? Itt bátran elmondhatod a véleményedet.

comments powered by Disqus