Vissza /

Tíz legrejtélyesebb hely ek national geographicTíz legrejtélyesebb hely dokumentumfilmek magyarul national geographic
SUBSCRIBE! Köszönöm!


A Stonehenge körkörösen elrendezett kőtömbökből és földsáncokból álló monumentális őskori építmény az angliai Wiltshire-ben, Salisbury-től mintegy 13 km-re északra. Kiépítése Kr. e. 2500 körül kezdődött és 2100 körül fejeződött be.
Az 51-es körzet (angolul Area 51) egy amerikai katonai bázis beceneve, amely Nevadában található, az Amerikai Egyesült Államok nyugati részén. A terület a Groom Lake nevű kiszáradt tóban terül el, melynek déli részén egy nagy területű titkos katonai repülőtér van. A katonai bázis elsődleges célja a kísérleti repülőgépek és fegyverek tesztelése és fejlesztése.
Bermuda-háromszög, vagy más néven az Ördög-háromszöge egy terület neve az Atlanti-óceánon, amely repülőgépek és hajók különös eltűnéséről vált ismertté. Az eltűnésekkel kapcsolatos dokumentációk hiányossága miatt sokan paranormális és természetfeletti jelenségekben, vagy éppen földönkívüliek jelenlétével magyarázzák az eseteket, de született számos tudományos alapokon nyugvó magyarázat is. A legkevésbé ismert, de legracionálisabb alapokon álló elmélet (Lawrence David Kusche) szerint maga a rejtély nem létezik, a Bermuda-háromszög csupán a tengerész legendák megszokott változatainak egyike, melyet néhány író fantáziája nagyított fel és tett ismertté világszerte.
A Loch Ness (skót és ír nyelven Loch Nis) Skócia második legnagyobb tava. Inverness városától 16 kilométerre délnyugatra található. Hossza mintegy 40 kilométer, maximális szélessége 2,4 kilométer, legnagyobb mélysége pedig 230 méter. A vízfelszín 16 méteres tengerszint feletti magasságban van és 56,4 km2 felületű. 7,4 km3-es térfogatával az ország legnagyobb térfogatú tava; több víz van benne, mint Anglia és Wales összes többi tavában együttvéve. A tó a leginkább az állítólag benne élő Loch Ness-i szörnyről ismert.

Kategória: Dokumentumfilmek

A film hossza: 00:45:16 (Ha most elindítod a lejászást, 23:18 -ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 32.232 alkalommal

Feltöltve: 2016-01-19 11:42:00 (4 éve)


Hasonló Dokumentumfilmek