Vissza /

16 utca.Jack Mosley (Bruce Willis) kiégett, öregedő, alkoholista New York-i nyomozó. Egy nap megbízást kap, hogy mivel az eredetileg erre a feladatra kijelölt személy elakadt a forgalomban, kísérjen át egy tanút, Eddie Bunkert (Mos Def) az őrizetből az alig 16 háztömbnyire elhelyezkedő ügyészségre. Mosley az igen beszédes, pitiáner bűnözőről nemigen vesz tudomást egészen addig, míg a nagy dugóra való tekintettel fel nem szereli magát némi égetett szesszel, és közben idegen fegyveresek lőni kezdik a kocsijában maradt, mindenben jeleket látó fekete srácot.
A sántító nyomozó még leszereli a támadókat, de tanújával csak a következő kocsmáig jut, amit kiürít, és némi whiskey társaságában erősítést hív. A vártnál korábban érkezik meg régi nyomozótársa, Frank Nugent (David Morse), aki szívesen átvenné Jacktől az ügyet, ám mivel gyanúsan hallgat, elmondja neki az igazat: Eddie korrupt rendőrök ellen tanúskodna, ezért végezni akarnak vele. Mosley-ben azonban váratlanul felülkerekedik a jobbik énje, és a csapos fegyverével kimenti a rábízott tanút. Ekkor kezdődik meg az üldözés, amelynek keretében a kínai negyed éttermei, mosodái és lakásai, egy utasokkal teli, mintegy túszul ejtett busz és végül néhány mentőautó segítségével Mosley egérutat ad Eddie-nek, akiről közben kiderül, hogy Seattle-be akar menni, hogy ott megtalálja sosem látott nővérét és tortasütödét nyisson.

Egy és más időközben a rendőrök ügyleteiről is tudomásunkra jut: Nugent mellett több nyomozó, sőt maga a rendőrfőnök is érintett számos kellemetlen tanú elhallgattatásában, ahogyan az időközben számukra használhatatlanul alkoholistává vált Mosley is. Végül diadalmaskodik az erkölcs, és Jack maga adja fel hajdani kollégáit az ügyészségen. Az utolsó jelenetben azt mutatják, hogy két év után kiszabadulva szemmel láthatóan rendeződik az élete, és a dumás Eddie sem hazudott a tortaügylettel kapcsolatban. Az üzenet egyértelmű: az ember megváltozhat.

Kategória: Akciófilmek

A film hossza: 01:30:00 (Ha most elindítod a lejászást, 00:37 -ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 57.453 alkalommal

Feltöltve: 2016-04-06 00:03:00 (3 éve)


Hasonló AkciófilmekHozzászólások

Tetszett a film? Vagy éppen ellenkezőleg nem? Itt bátran elmondhatod a véleményedet.

comments powered by Disqus