Vissza /

A békés harcos útja DUBKevés olyan film születik a mai világban, aminek értékes mondanivalója van, tanít valamire és elgondolkoztat. "A békés harcos útja" c. film pont ilyen.
A történet egy egoista, életet habzsoló, karrierista fiatal tornászról szól, aki a szokásos, csak materialista síkon képzi magát: heti hét kemény edzés, de még sincs magával megelégedve, bár nagyon tehetséges. Természetesen közben éli az egyetemisták liberális életét, minden este nagy ivászatok és a szexuális vágyak féktelen kiélése teszi üressé a mindennapjait. Míg nem találkozik a szerényen élő rejtélyes benzinkutassal, Szókratésszal, aki nagy küzdelmek árán megtanítja gondolkodni, lemondani, ténylegesen boldognak lenni a fiatalt.
Rávilágít gyengeségeire, tudatlanságára, félelmeire és egoista voltára. Olyan antik és keleti bölcsességek jelennek meg a filmben jól érthetően, hogy aki egyébként nem is kedveli a filozófiát, az is könnyen belátja ezen igazságokat. A harcos útja belső út, aminek eredménye a külvilágban is megmutatkozik - erről szól a film, amely nem mellesleg Dan Millman életrajzi regényén alapul, tehát igaz történet.

Kategória: Akciófilmek

A film hossza: 01:48:44 (Ha most elindítod a lejászást, 13:15 -ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 131.548 alkalommal

Feltöltve: 2014-07-27 15:58:00 (5 éve)


Hasonló Akciófilmek